Rijkswaterstaat en CROW in gesprek over Linked Data en Contracten

11-11-2020

Welke gemeenschappelijke vragen hebben Rijkswaterstaat en CROW als het gaat om gebruik van standaard (functionele) eisen en het uitwisselen hiervan? Deze vraag stond centraal tijdens de kennismakingsbijeenkomst van 13 oktober jl. tussen Rijkswaterstaat en CROW.

Tijdens de bijeenkomst lieten beide partijen zien wat zij op dit moment doen rondom contractenbuffetten en op welke manier deze in organisaties worden geïmplementeerd. Binnen Rijkwaterstaat bestaat er al een contractenbuffet waarbij voor verschillende objecten ook al basisspecificaties zijn omschreven. Voor het Provinciaal Contracten Buffet is zowel de inhoud als toepassing hiervan interessant om van te leren. Vanuit CROW hebben we toelichting gegeven op de technische toepassing zoals het gebruik en toepassing van Linked Data.

Samenwerken?

Deze verkenning was erg succesvol. Ook is de vraag gesteld of we samen zouden moeten werken in deze materie. Op de korte termijn is hier nog geen ambitie voor. Zowel de provincies als Rijkswaterstaat hebben hun eigen ontwikkelingen en hierbij is nog geen behoefte aan samenwerking. Wel gaan we door met het uitwisselen van kennis en ervaringen.
 

Vervolg

Binnenkort plannen we een vervolgbijeenkomst rondom het thema: de informatieleveringen van projecten terug naar de beheerorganisatie. Op dit moment lopen deze leveringen bij de meeste organisaties nog niet goed genoeg. Met als gevolg dat beheerders hun data niet op orde hebben. De concrete vraag die centraal zal staan is: hoe moeten de informatieleveringen in het contract geregeld worden, om het beste resultaat te bereiken bij de leveringen naar de beheerorganisatie?

We houden je op de hoogte!

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven