Update projectteams en nieuws vanuit het kernteam

11-11-2020

Wat is de stand van zaken rondom de nieuwe eisensets Openbare Verlichting, Kruisende Wegen en Beweegbare Kunstwerken? We praten je graag bij!

Het projectteam Eisenset Openbare Verlichting is van start gegaan!

Het projectteam bestaat uit:

  • Wouter van Apeldoorn (Overijssel)
  • Carel Coenraads (Provincie Noord Brabant)
  • Puck van Liere (Provincie Overijssel)
  • Henk Bakker (Provincie Noord Holland)
  • Charlotte van Luling-Guerand (Provincie Utrecht)
  • Hans Willekes (Provincie Gelderland)
  • Pauline Simons (Arcadis)
  • Harrie Waasdorp (Arcadis)
  • Roy Voorend (CROW)
De verwachting is dat de eisenset rond de jaarwisseling is opgesteld en in het eerste kwartaal van 2021 vastgesteld wordt en beschikbaar komt.

Eisenset Kruisende Wegen

Het volgende overleg van het projectteam Kruisende Wegen staat gepland voor woensdag 2 december a.s. Tijdens dit overleg stellen we vast welke van de ingebrachte eisen onderdeel worden van de collectieve eisenset en welke eisen onderdeel blijven van de individuele, provinciale eisenset. Hierna wordt de juiste formulering (SMART en volgens vaste structuur) getoetst. Hiermee verwachten we dat we de eisenset nog voor de jaarwisseling kunnen opleveren.

Eisenset Beweegbare Kunstwerken

Het projectteam Beweegbare Kunstwerken had op 28 oktober jl. een eerste verkennende bijeenkomst. De deelnemende provincies spraken af dat de uitwerking van de eisenset plaatsvindt op het abstractieniveau van de betrokken individuele vakgebieden (civieltechnische constructies, werktuigbouwkundige onderdelen en de BBB, zijnde bediening, besturing en bewaking).
 
De eisenset richt zich op nieuwbouwsituaties van specifiek beweegbare bruggen waarbij voor de structuur gebruik gemaakt wordt van de opbouw van de technische eisen die Rijkswaterstaat hanteert voor Beweegbare Kunstwerken. Deze uitwerking is gedetailleerder dan in eerste instantie bedacht was. We verwachten daarom dat we de eisenset pas in het tweede kwartaal van 2021 kunnen opleveren.

Wisselingen Kernteam

In het Kernteam PCB dat de tactische en operationele uitvoering van het PCB stuurt is inmiddels voorzitter Toon van Oerle (provincie Noord Brabant) vanwege zijn pensioen opgevolgd door
 
Thomas Munster (provincie Noord-Holland) is de nieuwe voorzitter van het Kernteam PCB, nadat  Toon van Oerle (provincie Noord-Brabant) met vervroegd pensioen is gegaan. Simone de Waart vult de plaats van de provincie Noord-Brabant op in het Kernteam. We wensen Simone van harte welkom en veel plezier in het Kernteam. Uit eerdere bijdragen van Simone aan het PCB weten we dat ze een waardevolle, positief kritische collega is!
 
Door technische storingen is het Kernteamoverleg van 19 oktober helaas komen te vervallen. Het eerstvolgend Kernteamoverleg staat gepland voor 19 november a.s.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven