Wat wordt komende jaren de richting van het PCB?

09-12-2020

2021 trappen we af met een Benen op Tafel-overleg met de Kern- en Stuurgroep. Vraag die centraal staat: hoe willen we de komende jaren invulling blijven geven aan de doelen van het PCB?

Zijn de doelen nog wel actueel? Met deze input willen we vervolgens met de Stuurgroep aan de gang. Op welke manier kan het PCB nog beter bijdragen aan de opgaven waar de provincies voor staan? Een paar van de keuzes die ongetwijfeld voorbij zal komen:

  • Zetten we in op zoveel mogelijk eisensets? Of richten we onze energie vooral op het maximaal gebruik van de bestaande eisensets?
  • Helpt het vooral om steeds nieuwe content te creëren? Of moeten we juist zorgen dat de bestaande content elk jaar een update krijgt?
  • Wat is de invloed van duurzaamheid op de instrumenten van het PCB? Moeten ze daarop worden aangepast? Of moeten ze juist meer ruimte laten voor een eigen invulling per provincie?
  • Willen we vaart maken met een verdere digitalisering van eisensets en contractdocumenten? Of vinden we de inhoud belangrijker dan de (digitale) vorm waarin het wordt aangeboden?
Eigenlijk vinden we alles natuurlijk belangrijk. Maar de middelen zijn beperkt en dus moeten er keuzes gemaakt worden. In 2021 gaan we ons met de Stuurgroep over deze en andere keuzes buigen. Doel is dat het PCB de provincies, hun adviseurs en opdrachtnemers (en wie weet wie nog meer?) kan helpen bij het professioneel oppakken van hun geïntegreerde contracten.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven