2021: Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

13-01-2021

Afgelopen jaar was een jaar met veel verrassingen, een jaar wat veel van ons vroeg qua aanpassingsvermogen. Ook voor het Provinciaal Contracten Buffet was het af en toe even schakelen. Gelukkig heeft het ons allen er niet van weerhouden om (in aangepaste vorm) door te gaan. Ook in 2021 gaan we verder met alle PCB-activiteiten. We hebben samen met de stuurgroep een mooi jaarprogramma opgesteld.

Programma PCB 2021

Een van de hoogtepunten van 2020 was de vernieuwing van de PCB-website. Aankomend jaar willen we de website verder uitbreiden en verbeteren. Samengevat zijn de 3 belangrijkste speerpunten voor 2021:
  1. Draagvlak voor toepassing PCB
    Dit willen we onder anderen doen het toelichten van het gebruik van het PCB en het verzamelen van best practices. Hoe gaat het gebruik van het PCB in de praktijk en wat levert het uiteindelijk op? Aan de hand van nieuws en best practices willen we dit inzichtelijk maken. Daarnaast willen we in 2021 de organisatie van het PCB verder verstevigen: ons streven is dat alle provincies vertegenwoordigd zijn in het Kernteam.
  2. Eisenset- en voorbeelddocumenten actueel
    Binnen het PCB zijn inmiddels ongeveer 15 eisensets en voorbeelddocumenten beschikbaar. Om de eisensets betrouwbaar en bruikbaar te houden, moet een aantal sets geactualiseerd worden. Deze actualisatie vindt in 2021 plaats.
  3. ICT-landschap
    Een belangrijk onderdeel van het PCB is het ontsluiten van eisensets als data, zowel in CSV-formaat als in Linked Data. (Inhoudelijke) componenten staan nu op diverse plekken. Ons doel is om samen met PCB-gebruikers uit te zoeken wat de gewenste vorm is.
Aanvullend op het jaarprogramma lopen er ook nog meerdere trajecten voor het uitbereiden van de inhoudelijke eisensets en voorbeelddocumenten. Zo gaan we aankomend jaar in samenwerking met verschillende projectteams aan de slag met:
  • opstellen eisenset Beweegbare kunstwerken
  • Leidraad Concurrentiegerichte Dialoog
  • Model Basisovereenkomst conform nieuwe UAV-GC
  • onderzoek Duurzaamheid in PCB
  • opstellen eisensets voor Beheer- en Onderhoudscontracten

Ook deelnemen aan een projectteam? 

Ben jij werkzaam voor een provincie en lijkt het je leuk om deel te nemen aan een van deze projectteams? Neem dan contact op via de mail met Lotte Bekendam

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven