Start nieuwe projectteams PCB

06-04-2021

We starten binnenkort met twee nieuwe projectteams binnen het PCB: Projectteam Verbeteren Gebruikerservaring PCB en Projectteam Duurzaamheid & Circulariteit in het PCB.

Projectteam: Verbeteren Gebruikerservaring PCB

We zijn voor een nieuw te starten projectteam 'Verbeteren gebruikerservaring PCB' op zoek naar geïnteresseerden. 

De huidige informatie rondom het PCB is via verschillende manieren beschikbaar. Dit leidt tot verschillende werkwijzen rondom het gebruik van het PCB. Het ICT-landschap van het PCB heeft daarom een verbeter- en actualisatieslag nodig. Met het projectteam Verbeteren Gebruikerservaring PCB willen we een aantal functionele eisen opstellen ten behoeve van de gebruiksvriendelijkheid. Het project wordt gefinancierd door afdrachten van de provincies voor het gebruik van het Provinciaal Contracten Buffet.. 

Deelnemen?

Heb je interesse om deel te nemen aan dit projectteam? Stuur dan een mail naar lotte.bekendam@crow.nl

Projectteam: Duurzaamheid & Circulariteit in het PCB

Ook willen we medio juni 2021 van start gaan met een projectteam Duurzaamheid & Circulariteit in het PCB. Decentrale overheden willen en moeten hun aandeel leveren in de energietransitie, de transitie naar circulariteit en in het klimaatbestendig maken van Nederland. Op dit moment biedt het PCB nog geen gestandaardiseerd instrumentarium op dit vlak. Dat betekent dat opdrachtgevers die gebruik maken van GC-contracten daar zelf hun duurzaamheidsdoelen in moeten zien te verwezenlijken. Deze duurzaamheidsdoelen en de ideeën over de wijze waarop ze gerealiseerd worden verschillen zodanig per opdrachtgever, dat deze niet in één of een aantal eisensets te vatten zijn. We willen dan ook eerst onderzoeken wat er al kan en succesvol gebeurt op het vlak van duurzaamheid bij PCB-projecten en die kennis onder alle PCB-gebruikers te delen.
 
Daarnaast willen en moeten provincies hun aandeel leveren in de energietransitie, de transitie naar circulariteit en in het klimaatbestendig maken van Nederland. De provincies en CROW willen het PCB met goede voorbeelddocumenten en bruikbare data verrijken, waarmee het mogelijk is om projecten van provincies met minder energie en met meer circulair materiaalgebruik uit te voeren. 
 
Het PCB moet blijvend bijdragen aan de realisatie van duurzame doelen bij de uitvoering van infraprojecten, met een drietal onderliggende doelen:

  • Het PCB krijgt een logische plaats in de ontwikkelingen rondom duurzaam aanbesteden en contracten bij CROW, in samenwerking met PIANOo, Bouwagenda en de Green Deal Duurzaam GWW.
  • Vaststellen en beschikbaar stellen van voorbeelddocumenten en (aanvullingen op) eisensets waarmee duurzame doelen concreet en helder verankerd worden in PCB-contracten.
  • Samenbrengen van assetmanagers, duurzaamheidspecialisten en projectmedewerkers realisatie en met hen de mogelijkheden (en beperkingen) bespreken die het PCB kan bieden voor het realiseren van brede duurzaamheidsdoelstellingen op het niveau van het beheer van de openbare ruimte op middellange en lange termijn.

De start van het projectteam is medio juni 2021 en loopt tot december 2021.

Deelnemen? 

Heb je interesse om deel te nemen aan dit projectteam? Stuur dan een mail naar lotte.bekendam@crow.nl

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven