Stuurgroep buigt zich over plek beheer en onderhoud in PCB

12-04-2021

Moet het Contractenbuffet verbreed worden zodat er ook plek is voor projecten die gericht zijn op het beheren en onderhouden van assets? Daarover boog de Stuurgroep zich vrijdag 9 april jl.

Uit de onderzoeksrapportage 'Moet het Contractenbuffet verbreed worden om zodoende ook projecten te faciliteren die gericht zijn op het beheren en onderhouden van assets?' blijkt dat contacten in het PCB-netwerk niet een eenduidige wens hebben ten aanzien van deze vraag. Voor het onderzoek werden diverse PCB-contacten in 2020 bevraagd door middel van een enquête en gerichte interviews.

De Stuurgroep vindt dat Beheer en Onderhoud een belangrijk thema is voor het PCB, maar dat nog niet duidelijk genoeg is waar het PCB het beste aan kan werken. De Projectafdelingenen Beheer & Onderhoudafdelingen van de Provincies hebben hierin nog geen gemeenschappelijke visie.

De Stuurgroep heeft het Kernteam daarom gevraagd of zij een werkopdracht voor een Projectteam Beheer & Onderhoud op willen stellen. Deze opdracht moet duidelijk maken aan welke producten het PCB kan werken. Daarbij wordt aangeraden om aan te sluiten bij ontwikkelingen van andere beheerders van infrastructuur zoals RWS, ProRail en Rijksvastgoedbedrijf. De bedoeling is dat het Projectteam de opdracht dit jaar oppakt en afrondt. 
 

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven