Actualisatie Eisenset Wegen in laatste fase

14-06-2022

Het afronden van de geactualiseerde eisenset Wegen heeft in de eerste manden van dit jaar wat vertraging opgelopen, maar is inmiddels de laatste fase ingegaan

Deze maand zijn alle commentaren van drie reviewrondes verwerkt en ter vaststelling aan de leden van het projectteam verzonden. Als dit akkoord binnen is wordt het eindresultaat ter vrijgave aan Kernteam en Stuurgroep voorgelegd. Daarna zal publicatie plaatsvinden. Vanzelfsprekend zullen we op dat moment hierover berichten!

De voornaamste wijzigingen in de actualisatie zitten in het eenduidig maken van gebruikte termen, het verwijderen van onnodige verwijzingen naar Wetgeving en hoe om te gaan met niet wettelijke normen, richtlijnen en publicaties waarin ontwerpkeuzes mogelijk zijn. Je kunt immers niet aan de richtlijn voor oplossing B voldoen als je voor oplossing A hebt gekozen. Als eis stellen dat aan de richtlijn moet worden voldaan is in zo’n geval onvoldoende. Het gaat om het navolgbaar maken van de afwegingen en de behandeling van risico’s daarbij. Bij publicatie komt tevens een overzicht van de doorgevoerde wijzigingen. De eerdere versie blijft in ons archief beschikbaar voor toekomstige referentie.
 

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven