PCB en PIANOO Buyer Groups

15-09-2022

PCB gaat de resultaten van de PIANOO Buyers Groups integreren.

Vorig jaar heeft een PCB kennisteam een verkennend onderzoek uitgevoerd naar mogelijkheden om het onderwerp duurzaamheid geïntegreerd kan worden binnen het PCB. Uit dit onderzoek bleek dat een deel van de provincies al duurzaamheidseisen en ambities gebruikten vanuit initiatieven zoals de Buyer Groups van PIANOO. Het advies was dan ook om resultaten vanuit dit soort initiatieven binnen het PCB te integreren en niet zelf ook nog nieuwe eisen en standaarden te ontwikkelen.
 
Als vervolg hierop zijn we gestart met een pilot samen met het kennisteam Wegen om te kijken op welke manier we de resultaten van een Buyer Group, in dit geval duurzame wegverharding, binnen een PCB eisenset opgenomen kan worden en tegen welke uitdagingen we aan zullen lopen. Dit kennisteam heeft nu de eerste twee meetings gehad en is goed op weg om uiteindelijk een geüpdatete eisenset op te leveren waar duurzaamheid een standaard onderdeel is geworden.
 
Tevens wordt er gewerkt aan een project voorstel om nieuwe eisensets te creëren en actualisaties op te starten om ook andere buyergroups en initiatieven binnen het PCB te integreren en over de volle breedte een duurzamer PCB aanbod te faciliteren. Dit plan wordt momenteel nog uitgewerkt maar we zijn hoopvol om hier dit jaar nog van start mee te gaan.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven