Wat staat het PCB nog te wachten in 2022?

14-06-2022

Nu we halverwege het jaar zijn willen we graag vooruit blikken naar wat er in het tweede deel van 2022 gestart en/of opgeleverd zullen worden.

Om te beginnen zijn er een aantal kennisteams wiens producten spoedig gepubliceerd zullen worden, zoals het advies beheer en onderhoud in het PCB en de actualisatie van de eisenset wegen. Tijdens het stuurgroepoverleg van mei is besloten om het advies van het kennisteam duurzaamheid op te volgen en een samenwerking met de buyersgroups van PIANOO verder te onderzoeken. Dit zal gebeuren door middel van een pilot om duurzaamheidseisen toe te voegen aan de geactualiseerde versie van de eisenset Wegen. Daarnaast zal het kennisteam beweegbare kunstwerken dit jaar nog een eisenset opleveren. 

Verder zal er worden gestart met twee projecten op basis van aanbevelingen gemaakt door het kennisteam gebruikerservaring; zullen er minstens twee kennissessies (implementatie & functioneel specificeren) plaatsvinden; zal er gestart worden met de actualisatie van de eisenset VRI en zullen de actualisatie van de inschrijvingsleidraad openbaar en niet-openbaar opgeleverd worden. Ten slotte zal er in Q3 gestart worden met het opstellen van het jaarplan & planning 2023, het actualiseren van het meerjarenplan en het in kaart brengen van de ICT roadmap voor 2023.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven