Input PCB-gebruikers verbetert CROW ProContract

05-06-2018

Momenteel wordt in CROW ProContract een reeks verbeteringen aangebracht. Deze zijn in belangrijke mate ingegeven door gebruikers van het Provinciaal Contractenbuffet (PCB). De aanpassingen zijn niet alleen bedoeld om functionaliteiten sneller en slimmer te maken, maar bijvoorbeeld ook om meer duidelijkheid te scheppen over de status van projecten.

Gebruikers leveren vanuit hun ervaringen en expertise regelmatig input ter verbetering van het PCB. Een aantal van die suggesties is ook van belang voor CROW-ProContract, het digitale platform dat aanbieders en afnemers van UAVgc-contracten data, tools en documenten biedt ter ondersteuning van het aanbesteden, contracteren en uitvoeren van projecten. En dat tevens dient als praktisch vehikel voor het PCB.

In de afgelopen maanden hebben CROW-kenniswerker Mark Hofstede en zijn collega’s dertien verbeterpunten voor CROW-ProContract verzameld. De onderwerpen zijn langs verschillende wegen naar boven gekomen, vertelt hij. “Een flink aantal is rechtstreeks ingebracht door PCB-gebruikers. Soms expliciet, bijvoorbeeld in de vorm van een suggestie per e-mail. Soms meer impliciet, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag tijdens een voorlichtingsbijeenkomst. Andere punten komen voort uit evaluaties van de systematiek binnen het PCB-kernteam en CROW. Weer andere items zijn aangedragen vanuit ‘de informatietechnische hoek’. Daarmee doel ik dan op mijn collega en functioneel beheerder Saïd Bouzoudi en op onze softwareleveranciers.” 

Een van de verbeteringen betreft de status van projecten. De landingspagina van CROW ProContract bestaat nu uit een overzicht van projecten. Daarin is niet te zien of een project al is geregistreerd. Een nieuwe functionaliteit gaat ervoor zorgen dat gebruikers hierin wel direct inzicht krijgen op de landingspagina.
 
De verbeteringen worden momenteel stapsgewijs doorgevoerd. Volgens plan zijn alle nieuwe en aangepaste functionaliteiten uiterlijk half juli operationeel. Ondertussen verzamelt Mark Hofstede alweer nieuwe wensen en suggesties, voor een volgende ronde. “Dus wie goede ideeën heeft, kan altijd bij ons terecht.” 

Heeft u een goed idee? Laat het ons weten.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven