Jaarprogramma 2019 opnieuw programmatisch en pragmatisch

12-11-2018

Met het Jaarprogramma 2019 gaat de Stuurgroep van het Provinciaal Contractenbuffet (PCB) voort op de ingeslagen weg. Dit betekent dat ook in het komend jaar programmatisch en pragmatisch wordt gewerkt. Elk van de vijf samenhangende programmalijnen kent een algemeen doel, dat voor 2019 is vertaald naar een concrete doelstelling. De diverse projecten zijn gericht op het bundelen, aanvullen en benutten van collectieve kennis. Een praktische aanpak zorgt ervoor dat binnen afzienbare tijd resultaten worden geboekt die op herkenbare wijze bijdragen aan de realisatie van de jaardoelstelling. Suggesties zijn welkom.

PCBHet doel van het PCB is om geïntegreerde contracten die door provincies worden aanbesteed, zo veel mogelijk te uniformeren. Dit heeft vele voordelen. Door meer eenduidigheid zijn de contracten beter te interpreteren. De efficiëntie neemt toe en faal- en transactiekosten worden gereduceerd. Ook worden voor verschillende contractsystematieken de beheerkosten gereduceerd.
 
Op termijn moet het PCB resulteren in een uniform toepasbare contractsystematiek op basis van de UAV-GC, waarmee herkenbare contracten worden gemaakt die op uniforme en transparante wijze worden aanbesteed. De provincies ontwikkelen het PCB samen met CROW. Het is een bewuste keus om het PCB al tijdens de ontwikkeling te gebruiken. Hierdoor komen struikelblokken tijdig aan het licht en kan er direct worden bijgestuurd.
 
Het centrale doel voor 2018 was ‘de basis op orde brengen’. Daarom zijn en worden dit jaar, samen met gebruikers, bestaande componenten samengebracht, beheerd en verbeterd, en worden ontbrekende componenten geïnventariseerd en ontwikkeld. Hierbij gaat het steeds om zowel inhoud als functionaliteit.
 
In de laatste maanden van 2018 werkt de Stuurgroep PCB, in zijn rol als gedelegeerd opdrachtgever, het Jaarprogramma 2019 uit. Volgens plan wordt het jaarprogramma in het begin van het nieuwe jaar ter besluitvorming voorgelegd aan het provinciale Vakberaad Beheer & Bouw. Ideeën en suggesties over de doelen voor 2019 zijn van harte welkom. Breng ze over aan de provinciale vertegenwoordiger in het PCB (indien beschikbaar) of stuur een mail aan koen.bekking@crow.nl.

Nieuwsbrief

Voortaan geen nieuws over PCB meer missen? Schrijf je in voor de maandelijkse PCB-nieuwsbrief.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven