Aftrap bijeenkomsten over Linked Data Platform

20-06-2018

Een goed werkend Linked Data Platform (LDP) vergt visie, afspraken en technische kennis. Daarom wil CROW een reeks bijeenkomsten houden om samen met gebruikers en (data)specialisten het LDP door te ontwikkelen. Op 19 juni was de aftrap.

Het Linked Data Platform (LDP) biedt veel technische mogelijkheden om informatie te ordenen en te selecteren. Daardoor wordt de stap naar harmonisatie van eisen een stuk vergemakkelijkt. Maar voor het zo ver is, moeten er wel wat hobbels worden genomen. Vakkundige inbreng vanuit het veld is daarbij onmisbaar.

De bijeenkomst op 19 juni was bedoeld voor iedereen die bezig is met contractdata en meer wil weten of vertellen over het LDP. De sessie begon met een algemene inleiding over de stand van zaken van het LDP en de beoogde ontwikkeling. Daarna volgde een pitch waarin deskundigen van Arcadis uitlegden hoe zij met het LDP werken. In het tweede deel van de bijeenkomst was er gelegenheid om meer de diepte in te gaan. Aan één tafel werd gesproken over mogelijkheden, aan de andere over oplossingen.
 
De aftrap vond plaats bij CROW in Ede. Er waren ongeveer twintig deelnemers. Er was volop gelegenheid om vragen te stellen en wensen en ideeën naar voren te brengen. De resultaten van de bijeenkomst worden onder de deelnemers verspreid. Op basis van de eerste ervaringen zal CROW bepalen wanneer en in welke vorm er nieuwe bijeenkomsten komen om met elkaar van gedachten te wisselen.
 
Geïnteresseerd in deze LDP-bijeenkomsten? Laat het ons weten.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven