Een kleine doorkijk naar de toekomst……

28-02-2020

Spreken we straks van een Professioneel Contracten Buffet?

Aanleiding PCB
Aanleiding voor het oprichten van PCB was de wens om uniformiteit aan te brengen in (geïntegreerde) contracten die door de provincie in de markt worden gezet. Deze uniformiteit moet leiden tot:

  • een betere herkenbaarheid van contracten voor Opdrachtgevers, Opdrachtnemers en hun adviseurs;
  • een situatie waarin provincies met en van elkaar kunnen leren;
  • het terugdringen van faalkosten binnen de keten.
 
Om uniformiteit te bereiken zijn in de loop van de tijd diverse tools ontwikkeld en beschikbaar gesteld. Het huidige PCB bestaat uit data, voorbeelddocumenten, inhoudelijke onderzoeken, processen, procedures, handleidingen en het Linked Data Platform.
 
Voordelen voor de sector
In onderstaand figuur wordt de huidige plek van het PCB (zie groene kader) in het totale Aanbestedings- en Contracteringsproces (A&C proces) geschetst. In dit proces zijn naast provincies ook adviesbureaus, opdrachtnemers en softwareleveranciers betrokken. Ook voor hen bied het PCB voordelen. Een uitrol richting deze groepen is richting de toekomst dan ook een logische stap.
 
 
 
Bij de nadere uitwerking van het PCB meerjarenplan (waar we in de vorige nieuwsbrief over spraken), krijgen deze partijen nadrukkelijk een plek. Met als toekomstdroom….. een Professioneel Contracten Buffet!
 

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven