Meer ingenieursbureaus betrokken bij PCB

29-01-2018

​Steeds meer ingenieursbureaus komen in aanraking met het PCB. Sommige doordat zij inschrijven op aanbestedingen van provincies die het PCB voorschrijven. Andere hebben over het PCB gehoord en willen zich er alvast in verdiepen.

De Stuurgroep en het Kernteam vinden het belangrijk dat ingenieursbureaus een prominente rol spelen bij de ontwikkeling van het PCB. Tenslotte zijn zij de echte gebruikers. Deze rol wordt op diverse manieren gefaciliteerd. Zo worden ingenieursbureaus betrokken bij de werkgroepen. Aan het begin van nieuwe PCB-projecten kan CROW ingenieursbureaus ondersteuning bieden. Verder geeft CROW met regelmaat demonstraties en uitleg aan ingenieursbureaus.

Omdat de PCB-organisatie samenwerking zoekt met zo veel mogelijk verschillende bureaus én om te voorkomen dat bepaalde bureaus onvoldoende worden bereikt, hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden met NLingenieurs. Uit deze en andere contacten blijkt dat de interesse is gewekt. Het PCB wordt in de advieswereld gezien als een middel om kennis te delen en van elkaar te leren. Vooral het Linked-Data-Platform, dat in de toekomst de provinciale eisensets gaat publiceren, wordt enthousiast ontvangen. Eisensets worden nu per organisatie opgesteld en gebruikt. Het PCB gaat ervoor zorgen dat de expertise van provincies en ingenieursbureaus op dit gebied in veel bredere kring beschikbaar komt.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven