Nieuws vanuit het kernteam PCB

03-06-2020

Graag houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen in de PCB-projectteams. Het kernteam kwam donderdag 14 mei bij elkaar gekomen via een online meeting. We praten je graag bij over de besproken punten.

Door de uitdagingen van corona en de stikstofproblematiek geven provincies aan dat zij verwachten dat projecten de aankomende tijd vertraging oplopen. Het is nog moeilijk in te schatten wat de impact hiervan zal zijn.

Daarnaast ligt de lat binnen de projectteams hoog. Met een zesje wordt geen genoegen genomen. Alles moet tot in de puntjes kloppen. Dit betekent ook dat de projecten soms breder en langer in tijd worden.

Centrale plek voor PCB

Binnenkort komt er een benen op tafelsessie waarin we kijken hoe we meer provincies gebruik kunnen laten maken van het PCB. De centrale plek op de website moet hier een bijdrage aan gaan leveren.

Nog enkele mededelingen vanuit het overleg

  • Het vraagspecificatie procesdeel (VS2) is inhoudelijk goedgekeurd en vrijgegeven voor gebruik.
  • De Selectieleidraad is gereviewed en zal op afzienbare termijn ter vaststelling worden voorgelegd aan het Kernteam. Hierna wordt gestart met de actualisatie van de Inschrijvingsleidraad.
  • Voorzitter Toon van Oerle gaat aan het eind van 2020 met vervroegd pensioen en stopt dan ook met zijn functie in het Kernteam. Wij bedanken Toon voor zijn inzet maar zijn erg blij dat we nog een half jaar van zijn tomeloze en zeer betrokken inzet mogen genieten!

Wil je meer weten? Neem contact op met bob.nonnekens@crow.nl

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven