Opstart projectteam Vaste Kunstwerken PCB

31-03-2020

Ook het projectteam Vaste Kunstwerken is van start gegaan! Op 5 maart 2020 kwamen experts uit verschillende provincies bij elkaar voor de eerste afstemming rondom de eisenset Vaste Kunstwerken.

Vertegenwoordigers van de provincies Overijssel, Drenthe, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland waren aanwezig bij deze eerste bijeenkomst die in het teken stond van kennismaking, compleetheid en afbakening, en de eerste resultaten van de generieke eisenset. 
Ter voorbereiding op deze bijeenkomst leverden experts van de diverse provincies hun eigen eisenset aan. De eisensets zijn ontdubbeld en samengevoegd waar mogelijk. Bij het opstellen van een generieke eisenset gaat het namelijk om eisen die bij alle, of in ieder geval de meeste, provincies toegepast kunnen worden. Is een eis te specifiek, dan wordt deze niet meegenomen in de generieke set. Na de ontdubbelingsactie bleven ongeveer 100 eisen over die geschikt zijn voor de uiteindelijke eisenset. 

De teamleden zullen nu de de eisenset gaan beoordelen. De beoordeling vindt plaats op basis van  compleetheid, kwaliteitsniveau en abstractieniveau. En niet onbelangrijk, de teamleden beoordelen of de eisenset praktisch en bruikbaar genoeg is voor de toekomstige gebruikers. In april komt het projectteam voor een tweede keer bij elkaar om de resultaten te bespreken. Wordt vervolgd!

Lijkt het je leuk om ook een keer mee te werken aan een eisenset voor het PCB of heb je vragen? Neem dan contact op met Lotte Bekendam.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven