PCB-eisenset Wegen wordt voorgelegd ter vaststelling

03-05-2019

Het Kernteam van het Provinciaal Contractenbuffet (PCB, in opdracht van Fonds Collectieve Kennis – Civiele Techniek en KennisPartnerschap Provincies) krijgt eind mei het publicatie-advies voor de eerste PCB-eisenset voor Wegen (onder UAV-GC) ter vaststelling. Bij een positief advies en besluit kan de eisenset direct gepubliceerd worden en is dan beschikbaar voor de gebruikers.

De provincies Noord Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht en Zuid Holland hebben met ondersteuning van de ingenieursbureaus Antea en RHDHV, onder begeleiding van CROW, in een jaar tijd al hun kennis over specificeren van Wegen-contracten onder UAV-GC bij elkaar gebracht en geharmoniseerd. Daarmee is een breed gedragen en uniform pakket eisen voor de hele sector beschikbaar gemaakt.

Naast de meerwaarde van deze uniformiteit en brede toepasbaarheid heeft de verwerking van deze data in het CROW Linked Data Platform de toegevoegde waarde dat deze data bijdraagt tot het snel samenstellen van contractdocumenten, de mogelijkheid van het digitaal aanleveren aan de contractgegadigden (als intelligente data mèt onderlinge relaties), de mogelijkheid van toepassing in de contractbeheersing aan zowel opdrachtgever- als aan opdrachtnemerzijde en dat de data bijdraagt aan een eenduidige levering van data voor de beheersorganisatie na oplevering van het Werk (Assetmanagement).

Momenteel wordt ook nog druk gewerkt aan de oplevering van eisensets voor Verkeersregelinstallaties, Zonnewegen en het opstellen van documentstandaarden voor Vraagspecificaties (Procesdeel), Aanbestedingsleidraad en Inschrijvingsleidraad.

Naar de website van PCB.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven