PCB-gebruikerssessies: kennis delen en praktisch aan de slag

12-06-2018

CROW organiseert met enige regelmaat PCB-gebruikerssessies. Daarin wordt ingezoomd op drie hoofdonderwerpen, te weten CROW ProContract, Provinciaal Contractenbuffet en Linked Data Platform. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die met het PCB (gaan) werken, zoals inkopers en contract- en projectmanagers. Elke deelnemende organisatie kan een gebruikerssessie aanvragen.

Gebruikerssessies worden meestal gehouden op locatie, bij de provincie of het ingenieursbureau dat om de sessie heeft verzocht. Na een inleidende presentatie kunnen de deelnemers met hun laptop functionaliteiten en onderdelen verkennen van CROW ProContract, Provinciaal Contractenbuffet (PCB) en Linked Data Platform (LDP). Of laten zien wat er volgens hen aan deze instrumenten nog kan worden verbeterd. Want er wordt ook tijd ingeruimd om kennis te delen en ideeën uit te wisselen. 

Tot nu toe zijn er gebruikerssessies gehouden in de provincies Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en recent ook in Zuid-Holland. Op 4 juli is Overijssel aan de beurt en naar verwachting zal daarna Gelderland volgen. Alle provincies die aangesloten zijn bij het PCB-kernteam, zijn dan minimaal één keer bezocht.
 
Als opening geeft CROW een korte, inleidende presentatie. Met behulp van een flip-over worden de diverse onderdelen van het PCB verduidelijkt. De inhoud wordt per sessie zo goed mogelijk afgestemd op de kennis en ervaring van de deelnemers. Vragen worden als het kan direct beantwoord en anders even vooruitgeschoven tot er meer informatie is verstrekt.
 
Een vraag die meestal snel naar voren komt, is hoe het gebruik van CROW ProContract en PCB het best kan worden georganiseerd. Om deze instrumenten volledig te kunnen benutten, is het nodig een proces in te richten. Hierover kan CROW adviezen geven.
 
Het onderwerp Linked Data Platform wordt ingeleid door een toegankelijke animatie en vervolgens nader toegelicht. Tot slot is er gelegenheid om met de eigen laptop diverse opties van ProContract, PCB en LDP te verkennen. Daarbij wordt direct gecontroleerd of elke deelnemer de juiste rechten heeft binnen deze systemen.
 
Een sessie duurt 2,5 tot 3 uur en de mooiste groepsgrootte is 10-15 personen. CROW verstrekt graag nadere informatie over vorm en inhoud van de sessie en over de mogelijkheden om rekening te houden met speciale wensen. Een datum wordt in overleg vastgesteld.

Bent u als provincie of ingenieursbureau geinteresseerd in een PCB-sessie? Geef dit door aan ons.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven