PCB op de CROW Infradagen 2018

24-07-2018

Tijdens de CROW Infradagen op 27 en 28 juni jongstleden presenteerden allerhande deskundigen hun eerder ingediende paper over een infrastructureel onderwerp. Daarnaast bracht CROW een aantal presentaties over actuele zaken in. Een van deze zogenoemde nieuwsbulletins had als thema ‘contracteren van werken’. Mark Hofstede en Rob Luiten, beiden werkzaam voor CROW, behandelden in anderhalf uur vier deelonderwerpen van dit thema.

De bijdrage van Rob Luiten kan worden gekarakteriseerd als een minicollege over contracteren in de GWW-sector. Om de toehoorders maximaal bij zijn betoog te betrekken, nam hij in de vorm van een quiz de volgende onderwerpen door: gebreken, wijzigingen, hoeveelheden, ontwerpfouten, kwaliteitsborging, schade aan derden, functioneren bouwwerk en, tot slot, het verband met andere werken.

Mark Hofstede praatte de aanwezigen eerst bij over de herziening van de UAV-GC, die in volle gang is. Hij stond onder meer stil bij het waarom, de betrokken personen en instanties, het proces, de inhoud en de planning. Ook benadrukte hij dat het gaat om een herziening: er wordt van alles aangepast, maar het document gaat niet op zijn kop.
 
In het tweede deel van de parallelsessie stonden achtereenvolgens het Linked Data Platform (LDP) en het PCB centraal. Hofstede ging in op het waarom en hoe van het LDP en besprak tevens het traject van aanleveren (van individuele datasets) naar publiceren (van zo veel mogelijk geharmoniseerde content). Aansluitend zoomde hij in op het belang en de ontwikkeling van het PCB. Strikt genomen staat dit instrumentarium geheel los van het LDP, maar de samenwerking binnen het PCB biedt wel uitstekende mogelijkheden om het LDP te ontwikkelen en te optimaliseren. De deelnemers aan de sessie toonden zich zeer geïnteresseerd in de diverse ontwikkelingen, wat onder meer bleek uit de vele vragen die zij stelden.

Meer weten?

Ontvangt u graag de presentatiesheets van Mark Hofstede en Rob Luiten? Stuur dan een mailtje aan Mark Hofstede.
Wilt u meer weten over de CROW Infradagen 2018? Surf dan naar www.crow.nl/infradagen2018.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven