PCB-tools beter vindbaar op CROW ProContract

20-10-2018

De documenten en de tools die vanuit het Provinciaal Contractenbuffet (PCB) worden ontwikkeld, zijn beschikbaar via het platform CROW ProContract. Uit gebruikerservaringen bij provincies en ingenieursbureaus kwam echter naar voren dat deze hulpmiddelen niet altijd optimaal vindbaar zijn. Dat is voor CROW aanleiding geweest om met een ‘opschoonactie’ de indeling en presentatie van documenten en gereedschappen te herzien.

PCBVanuit verschillende organisaties (provincies en ingenieursbureaus) die van het PCB gebruikmaken, kreeg CROW de afgelopen tijd opmerkingen over de minder goede vindbaarheid van bepaalde documenten en tools. Daarop is, in overleg met een aantal gebruikers, gekeken hoe de vindbaarheid verbeterd zou kunnen worden. Hierbij kwam vooral naar voren dat relevante informatie en tools een prominentere plaats moesten krijgen op de schermen van CROW ProContract. Om aan deze en andere wensen tegemoet te komen, heeft CROW afgelopen oktober een ingrijpende opschoonactie uitgevoerd.
 
De documenten en tools zijn nu snel terug te vinden onder de projectstappen. Ook hebben de verschillende documentgeneratoren een duidelijke naam gekregen. Van alle informatie die wordt aangeboden, is de beschrijving aangepast en zijn de zoektermen verbeterd. Tekstdocumenten die in de loop der jaren door verschillende organisaties zijn toegevoegd, zijn gearchiveerd. Een aantal documenten dat ten onrechte was voorzien van het label ‘delen met iedereen’, heeft het juiste label ‘delen met de eigen organisatie’ gekregen.
 
Door de diverse aanpassingen krijgt de gemiddelde gebruiker tijdens de processtappen beter ‘informatie op maat’ aangeboden (en blijft minder relevante informatie achterwege). Voor provincies en ingenieursbureaus die regelmatig met CROW ProContract werken, zullen de verbeteringen direct merkbaar zijn. Overigens blijven suggesties voor volgende verbeteringen uiteraard welkom binnen het ‘groeiconcept’ PCB. Stuur hiervoor een mail naar mark.hofstede@crow.nl.

Nieuwsbrief

Voortaan geen nieuws over PCB meer missen? Schrijf je in voor de maandelijkse PCB-nieuwsbrief.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven