Resultaten enquête gebruik PCB

06-07-2020

Onlangs is een schriftelijke enquête over het Provinciale Contracten Buffet (PCB) afgenomen. Binnenkort informeren we je op deze website over de resultaten. Nu alvast een voorproefje.

De resultaten van de enquête geven ons, in combinatie met de diepte-interviews die we momenteel bij provincies afnemen, een goed beeld van de huidige bekendheid en het gebruik van (de tools van) het PCB. Op het moment dat beide onderzoeken zijn afgerond, informeren we je via deze subsite uitgebreid over de resultaten.
 
Om je alvast een kleine indruk te geven, delen we een aantal resultaten van de schriftelijke enquête.

  • 60 procent van de respondenten werkt bij een provincie; een kwart is ingehuurd door een provincie en de resterende 15 procent is ofwel werkzaam in opdracht van een provincie of werkt niet bij/voor een provincie.
  • 80 procent is in meer of mindere mate bekend met het PCB.
  • Een ongeveer even groot aandeel vindt het (zeer) belangrijk om de uniformiteit in geïntegreerde contracten te bevorderen.
  • De bekendheid van de tools loopt uiteen; de voorbeelddocumenten zijn het meest bekend (79 procent), gevolgd door de eisensets (76 procent). De documentgenerator (50 procent) en het Linked Data Platform (40 procent) volgen op een afstandje.
  • De tools kunnen qua gebruiksvriendelijkheid worden verbeterd, evenals de route ernaar toe.
Verder blijkt er veel positieve wil om het PCB verder te brengen; van degenen die nog geen bijdrage leveren is 45 procent bereid dat te gaan doen! Fantastisch! Binnenkort meer!

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven