Voortgang van de verschillende projectgroepen

29-01-2019

Het Kernteam van het PCB heeft op 24 januari jongstleden de stand van zaken van de verschillende projectteams besproken. Een aantal punten hiervan willen we u niet onthouden.

  • Vastgesteld is dat de eisenset Wegen is gereedgekomen en de komende tijd wordt gepubliceerd in het Linked Data Platform (LDP). In de volgende PCB-nieuwsbrief willen we hier meer inhoudelijk over vertellen.
  • Voor de VRI is inmiddels een concept-eisenset gereed die momenteel door een Systems Engineer op kritische wijze wordt fijngeslepen zodat ook die op hopelijk afzienbare termijn gepubliceerd kan worden.
  • Ten aanzien van de eisensets Vaarwegen en Ecologisch groen is geconstateerd dat deze inmiddels inhoudelijk gereed zijn. Twee adviesbureaus zullen deze eisensets gereedmaken voor publicatie in het LDP.
 

Dit zijn mooie resultaten die de inzetbaarheid van het PCB alleen zullen vergroten! Tegelijkertijd heeft het CROW bewust een brede selectie aan adviesbureaus ingezet om deze eisensets gereed te maken voor en op te nemen in het LDP. Zo borgen we dat veel marktpartijen ervaring hebben in het gebruik van het LDP wat de projecten ten goede komt door betere, eenduidiger contracten tegen een reële prijs.
We ronden niet alleen projecten af, nieuwe projecten worden en lopende projecten maken belangrijke vorderingen. Zo is het aantal deelnemende provincies voor het projectteam Aanbestedingsdocumenten nu zodanig groot dat hier inhoudelijke stappen gezet kunnen worden. In het projectteam Vraagspecificaties worden aangeleverde vraagspecificaties nu in Relatics vergeleken en geharmoniseerd. Eind maart worden de eerste resultaten verwacht.
 
Tot slot hebben er personele wisselingen in de Stuurgroep en het Kernteam plaatsgevonden. Mark Hofstede heeft het CROW-stokje van Koen Bekking  in de stuurgroep overgenomen. Hierdoor ontstond een vacature in het Kernteam. Mark’s secretariszetel is overgenomen door mede-CROW’er Tim Aarsen.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven