Wanneer en hoe kan CROW projectteams van de Provincie helpen?

26-02-2019

Provincies werken aan veel verschillende projecten. Deze projecten volgen veelal een vast patroon. Het PCB kan hierin helpen.

Provincies werken aan veel verschillende projecten. Deze projecten volgen veelal een vast patroon. Dit patroon valt volgens CROW uit in verschillende hoofdlijnen: afwegen, opstellen, aanbesteden en uitvoeren.

CROW bij het opstellen

Het projectteam van de Provincie houdt zich vast aan de volgorde van de hoofdlijnen. Zij beginnen met de afwegingen die gemaakt moeten worden, om deze vervolgens te vertalen naar het contract. Na het afwegen kan een projectteam voor deze vervolgstap, het opstellen, de hulp inschakelen van het Provinciaal Contractenbuffet (PCB) van CROW.

CROW kan het projectteam op meerdere manieren ondersteunen; te beginnen met een presentatie richting het team over werken met, en de achtergrond van het Provinciaal Contractenbuffet en het Linked Data Platform.

Binnen het project helpt CROW verder met het inrichten van de bibliotheek bij de documentgenerator voor de inschrijvingsleidraad, selectieleidraad en de basisovereenkomsten. Daarbij kunnen bibliotheekartikelen aangepast worden om deze aan de specifieke wensen van de Provincie te kunnen laten voldoen.

Om dit te verhelderen worden vanuit het PCB ook werksessies georganiseerd voor de projectteams van de Provincie en ingenieursbureaus over het gebruik van de documentengenerator en het Linked Data Platform.

Vragen

Tenslotte kan tijdens de kick-off van het project CROW aanschuiven bij de Provincie en ingenieursbureaus om vragen te beantwoorden over het PCB of het Linked Data Platform.
Ook wordt het aanmaken van het project, het toekennen van rechten en de voorregistratie ondersteund.

Zodra de opstel-fase is afgerond en het project richting aanbesteden gaat, houdt de rol van het PCB op. 

Wilt u meer weten over het PCB? Stuur dan een mail naar tim.aarsen@crow.nl

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven