Eisenset Vaste Kunstwerken vanaf nu te downloaden

05-11-2020

De eisenset Vaste Kunstwerken kun je vanaf nu downloaden op onze website.

Download de eisenset op crow.nl/pcb

Totstandkoming eisenset

Op 5 maart 2020 kwamen experts uit verschillende provincies bij elkaar voor de eerste afstemming rondom de eisenset Vaste Kunstwerken. Vertegenwoordigers van de provincies Overijssel, Drenthe, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland waren aanwezig bij deze eerste bijeenkomst die in het teken stond van kennismaking, compleetheid en afbakening en de eerste resultaten van de generieke eisenset. 

Ter voorbereiding op deze bijeenkomst leverden experts van de diverse provincies hun eigen eisenset aan. De eisensets zijn ontdubbeld en samengevoegd waar mogelijk. Bij het opstellen van een generieke eisenset gaat het namelijk om eisen die bij alle, of in ieder geval de meeste, provincies toegepast kunnen worden. Is een eis te specifiek, dan wordt deze niet meegenomen in de generieke set. Na de ontdubbelingsactie bleven ongeveer 100 eisen over die geschikt zijn voor de uiteindelijke eisenset. 

De teamleden gingen vervolgens aan de slag met de beoordeling van de eisenset. Dit gebeurde op basis van compleetheid, kwaliteitsniveau en abstractieniveau. Daarnaast beoordeelden de teamleden of de eisenset praktisch en bruikbaar genoeg is voor de toekomstige gebruikers.

De overleggen daarna vonden vanwege COVID-19 online plaats. De verandering van fysieke naar online-bijeenkomsten had behoorlijk wat voeten in aarde. Ondanks deze aanpassing hebben we toch flinke vorderingen gemaakt en is de eisenset Vaste Kunstwerken vanaf nu te downloaden.  

Lijkt het je leuk om ook een keer mee te werken aan een eisenset voor het PCB of heb je vragen? Neem dan contact op met Lotte Bekendam.

Praktische kennis direct toepasbaar
Scroll naar boven