Vier bedrijven ontvangen CROW-certificaat Valgewichtdeflectiemeter

14-06-2018

Wij mochten kortgeleden 4 CROW-certificaten Valgewichtdeflectiemeter uitreiken. Deze certificaten geven zekerheid over de betrouwbaarheid van een valgewichtdeflectiemeter.

WegwerkzaamhedenVier valgewichtdeflectiemeters hebben onlangs voldaan aan de eisen voor het verkrijgen van het CROW-certificaat Valgewichtdeflectiemeter. Dit certificaat geeft opdrachtgevers die een bedrijf inzetten dat zich bezig houdt met valgewichtdeflectiemetingen, zekerheid over de betrouwbaarheid van de ingezette valgewichtdeflectiemeter. En door de afgegeven correlatiefactor hebben zij de zekerheid dat de resultaten van de meting overeenkomen met de resultaten van een andere valgewichtdeflectiemeter met het CROW-certificaat.

Het certificaat is verkregen door middel van een paarsgewijze vergelijking met een reeds gecertificeerde deflectiemeter. De volgende valgewichtdeflectiemeters hebben het certificaat ontvangen:

  • Aveco de Bondt BV, Dynatest 8082 (serienummer 030) met correlatiefactor 0,922
  • Aveco de Bondt BV, Dynatest 8002 (serienummer 098) met correlatiefactor 1,000
  • TPA HU Kft. Dynatest 8012 (serial number 024) met correlatiefactor 1,037
  • Unihorn BV  Dynatest 8082 (serienummer 040) met correlatiefactor 0,916
 

Alle gecertificeerde bedrijven staan in dit overzicht.

In het onderzoek Valgewichtdeflectiemetingen worden de herhaalbaarheid van elke valgewichtdeflectiemeter en de VGD-correlatiefactor voor ieder apparaat vastgesteld. De vergelijking is uitgevoerd conform Protocol 11 uit CROW-report D11-07 Falling Weight Deflectometer calibration guide.

Meer informatie over de Valgewichtdeflectiemetingen vindt u op onze themapagina.

Scroll naar boven