Sla navigatie over

Na ruim achttien jaar nieuw handboek Hout in de GWW

16 februari 2022

Thema Assetmanagement

Redactie

Ondanks alle voordelen slaan we hout vaak over als materiaal in de grond-, weg- en waterbouw. Goed, er zijn in de afgelopen jaren belangrijke bruggen gebouwd van hout, zoals in Groningen, Sneek en Harderwijk. Ook kennen we inmiddels de houten lichtmast en vangrail. Maar van een grote doorbraak is nog geen sprake. Of wellicht nu. Want het CROW CUR-handboek Hout in de GWW is na achttien jaar volledig herzien en werpt een frisse blik op dit oeroude en vooral ook duurzame materiaal.

Ondanks alle voordelen slaan we hout vaak over als materiaal in de grond-, weg- en waterbouw. Goed, er zijn in de afgelopen jaren belangrijke bruggen gebouwd van hout, zoals in Groningen, Sneek en Harderwijk. Ook kennen we inmiddels de houten lichtmast en vangrail. Maar van een grote doorbraak is nog geen sprake. Of wellicht nu. Want het CROW CUR-handboek Hout in de GWW is na achttien jaar volledig herzien en werpt een frisse blik op dit oeroude en vooral ook duurzame materiaal. In een interview met drie houtliefhebbers, Henk Tiemensma van Rijkswaterstaat, Bôke Tjeerdsma van SHR Hout Research en Eric de Munck van Centrum Hout wordt het belang van deze veel voorkomende grondstof besproken. Meer lezen over wat deze houtliefhebbers te zeggen hebben? Het interview verder lezen kan hier.

Infographic_hout.jpg

Het vernieuwde handboek Hout in de GWW is te verkrijgen binnen de Kennis Module Inspectie, advies, vervanging en renovatie civiele kunstwerken

Delen via