Submenu openen

Assetmanagement

Er zijn grote veranderingen gaande in de wereld van beheer. De noodzaak ontstaat om risico’s beter te beheersen en intensiever samen te werken. In deze veranderende wereld van professioneel beheer kan assetmanagement oplossingen bieden.
Assetmanagement is het optimaal en systematisch beheren van fysieke bedrijfsmiddelen ofwel assets. Ook voor het beheren van assets in de openbare ruimte komt professioneel assetmanagement steeds meer in beeld. Maatschappelijke ontwikkelingen en de komst van nieuwe normen stellen eisen aan de organisatie, haar processen en de mensen, die verantwoordelijk zijn voor het beheer van assets.

En dat is de reden dat Avans+ en CROW de handen in elkaar geslagen hebben om de Postbachelor Assetmanagement voor de Openbare Ruimte te ontwikkelen. Met aandacht voor de inhoud van assetmanagement vanuit CROW en andere aspecten, zoals bedrijfskundige en organisatorische, die van belang zijn om assetmanagement te kunnen gebruiken in je organisatie vanuit Avans+. Na het succesvol doorlopen van de opleiding wordt je beloond met het postbachelor-diploma Assetmanagement Openbare Ruimte. Een unieke samenwerking tussen twee kennisorganisaties met hun wortels in de wereld van de (decentrale) overheden.
Assetmanagement helpt overheden en de hen omringende partijen bij het professioneel beheren van de openbare ruimte en infrastructuur. CROW omarmt deze werkwijze, door:

Het beheren van de openbare ruimte wordt alsmaar ingewikkelder. Steeds meer belangrijke onderwerpen zoals duurzaamheid, vergrijzing, klimaatadaptie moeten een plek krijgen in die openbare ruimte. En de openbare ruimte zit al zo vol! Met assetmanagement kunt u sturing geven aan de gehele levenscyclus van de diverse kapitaalgoederen (assets). CROW heeft voor u meerdere (nieuwe) producten gebundeld in de Online Kennismodule Assetmanagement. De kennismodule Assetmanagement biedt u de mogelijkheid om Assetmanagement binnen uw organisatie uniform, integraal en multidisciplinair invulling te geven. Naast de Beheersystematiek Openbare ruimte beschikt u over de nodige aanvullende tools en documenten die u inzichten geven waar u direct mee aan de slag kunt. 

ISO 55000
De werkwijze van de Beheersystematiek Openbare Ruimte is een goede basis voor organisaties die ISO 55000-gecertificeerd willen zijn. De ISO 55000 is een assetmanagementsysteem speciaal bedoeld voor beheren van kapitaalgoederen (de assets). Voor het behalen van het certificaat zijn aanvullende activiteiten nodig boven op de beheersystematiek. Het assetmanagementsysteem en de Beheersystematiek Openbare Ruimte kunnen gelijktijdig vorm krijgen. 

Uitgelicht

 
€ 15,00
excl. btw
 
Gratis
Automatisch de nieuwste genummerde publicaties van CROW toegestuurd met een algemeen abonnement.
Automatisch de nieuwste genummerde publicaties van CROW toegestuurd met een algemeen abonnement.
 
Gratis
De Educatiebrochure 2015-2016 biedt een overzicht van alle opleidingsmogelijkheden die CROW biedt.
De Educatiebrochure 2015-2016 biedt een overzicht van alle opleidingsmogelijkheden die CROW biedt.

Nieuws


  • Drone-inspectie levert schat aan gegevens
    Gemeente Rotterdam is een pilot gestart om bruggen vanaf het water te inspecteren met drones.
  • Ambitieus programma Managing Public Space ligt op koers
    In de afgelopen maanden heeft Wageningen University & Research (WUR) een verkenning uitgevoerd met als conclusie dat het zeer wenselijk is om...
  • Hoe kwam Handboek Oeverconstructies tot stand?
    CROW heeft het handboek Oeverconstructies uitgebracht. Het handboek is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende mensen uit het...
Toon alles
Scroll naar boven