Civieltechnische constructies

Een groeiend aantal bruggen en viaducten in ons land vertoont gebreken. Het is belangrijk dat deze betonconstructies veilig en duurzaam zijn. CROW doet aanbevelingen, maakt richtlijnen en rapporten voor het volgens de laatste technieken ontwerpen en realiseren van veilige en duurzame (beton)constructies. Ook maken wij kaders voor inspecties van civieltechnische kunstwerken.
 • Programma Adviesraad Beton en Betonconstructies
 • Inspectie civiele kunstwerken
 • Constructieve veiligheid civiele kunstwerken 
 • Vezelversterkte kunststoffen in civiele draagconstructies
De eerste publicaties op het gebied van Civieltechnische constructies, Geotechniek en Waterbouw die nu onder de vlag van CROW CUR worden uitgegeven zijn inmiddels beschikbaar.
Wil jij de aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij de beoordeling van de constructieve veiligheid van bestaande bruggen en viaducten leren kennen? Of wil je inzicht te krijgen in de wijze waarop rekening wordt gehouden met conservatisme binnen de vigerende regelgeving? Dan is de CROW-CUR-Aanbeveling 124: Constructieve veiligheid bestaande bruggen en viaducten van decentrale overheid echt iets voor jou!
 

Uitgelicht

Nieuws


 • Herziening ‘Handboek hout in de GWW’ binnenkort van start
  De wereld is veranderd. Toenemende aandacht voor duurzaamheid kan leiden tot toenemend gebruik van hout. Veroudering van onze huidige...
 • KonwéCO2 ontvangt certificaat van Asfaltkwaliteitsloket
  KonwéCO2, een product van KWS Infra BV, heeft op 22 oktober 2019 het certificaat ontvangen van het Asfaltkwaliteitsloket.
 • Wat is een CROW CUR aanbeveling
  Sinds januari 2018 heeft CROW een aantal projecten en producten van SBRCURnet overgenomen op het gebied van Civieltechnische constructies...
Toon alles
Terug naar het overzicht
Submenu openen

Civieltechnische constructies

Scroll naar boven