VISI Toolbox

De VISI Toolbox bevat hulpmiddelen voor ontwikkelaars van VISI software. De Toolbox bevat de Leidraad met de VISI Systematiek, eisen en richtlijnen. Daarnaast zijn voorbeelden opgenomen op basis waarvan VISI software ontwikkeld kan worden. Ook de vigerende digitale elementen van de VISI Systematiek zijn in de Toolbox opgenomen.

Het gaat om:
• systematiek Deel 1 (raamwerken), als ‘EXP-bestand’ en als ‘XSD-bestand’
• systematiek Deel 2 (berichten), als ‘EXP-bestand’
• de Promotor
 

Server

De VISI Toolbox staat op een SVN-server: http://www.modelservers.org:8080/svn/VISI/trunk. Hierop zijn ook eerdere digitale versies van de VISI Systematiek in te zien. Om deze server te kunnen benaderen, moet u eerst eenmalig TortoiseSVN downloaden. Het wachtwoord voor de server kunt u per email, via Elisabeth Klören, opvragen.

Let op: TortoiseSVN opent een hyperlink niet altijd automatisch. Kopieer en plak de URL eventueel handmatig in TortoiseSVN.

Verklaring

Door gebruik te maken van de informatie op de SVN server verklaar je op de hoogte te zijn van de eisen en richtlijnen en akkoord te gaan met zowel de procedure voor aanvraag van het VISI Keurmerk als de inhoud van de VISI Keurmerkovereenkomst.

Promotor

De Promotor is generieke software die CROW beschikbaar stelt om de XSD’s van VISI Raamwerken  te controleren en daaruit berichtenschema’s te genereren. Softwareontwikkelaars kunnen dit essentiële onderdeel integreren in hun VISI compatibele software.

VISI expertcommissie

De VISI expertcommissie werkt in github aan technische uitwerkingen en onderzoeken voor een nieuwe versie van VISI. Deze pagina is vrij te bekijken voor alle ontwikkelaars. Let op, in de bij CROW gepubliceerde Leidraad staat de actuele versie van VISI, op github staan ook zaken die niet, of nog niet, inde standaard opgenomen zijn.
 

Heeft u zelf raamwerken opgesteld? Dan kan CROW deze voor u toetsen.

Scroll naar boven